top of page
Scherm­afbeelding 2024-02-16 om 23.00.47.png
DSC_2586.jpg

WERKWIJZE & DIENSTEN

Voor een doordacht en bijzonder interieurontwerp voor jouw bedrijf of organisatie

De werkwijze is gericht op het ontwerpen van betekenisvolle en karakteristieke interieurconcepten die de identiteit van jouw bedrijf en ruimte weerspiegelen en versterken.

 

Ontdek hier hoe ik te werk ga, van het eerste schetsontwerp tot het uiteindelijke totaalontwerp. Elke fase wordt zorgvuldig doorlopen om een uniek en tijdloos interieur te realiseren dat helemaal past. Laat je inspireren door onze creatieve aanpak.

Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben dan kun je mij uiteraard altijd contacteren. Ik help je hier graag bij!

Logo Studio SIILK [Hersteld].png

Een unieke transformatie voor jouw ruimte

Logo Studio SIILK [Hersteld].png

Integratie van je bedrijfsidentiteit
met het karakter van het gebouw

Logo Studio SIILK [Hersteld].png

Een doordacht interieur voor 
jouw bedrijf of organisatie

Logo Studio SIILK [Hersteld].png

FASE 1 SCHETSONTWERP

Na onze kennismakingsafspraak start ik met de inventarisatie van de ruimtes. Daarnaast analyseer ik het gehele gebouw, de gebruikers en ook de omgeving. In combinatie met jouw eisen en wensen verwerk ik deze tot eerste plattegrondindelingen en sfeerbeelden. De 3D schetsen die ik hierbij maak zullen de plattegronden en ideeën nog duidelijker maken. 

 

Ook maak ik een voorstel voor het meubilair, de kleuren en materialen. Deze kun je tijdens de presentatie ervaren in de vorm van zorgvuldig uitgekozen samples. 

Na ongeveer 3 tot 4 weken presenteer ik de plannen en ontvang je ook het ontwerp in een boekwerk, om alles nog rustig zelf door te kunnen nemen na de presentatie. 

DSC_2450.JPG
DSC_2483.jpg
Logo Studio SIILK [Hersteld].png

FASE 2 VOORLOPIG ONTWERP

Na de presentatie van fase 1 volgt er een aanpassingsronde voor eventuele feedback. Wanneer dit is verwerkt, ga ik aan de slag met het ontwerp van de ruimtes in 3D.

 

Het project krijgt hiermee steeds meer vorm en diverse onderdelen, zoals verlichting, maatwerk, materialen en kleuren komen samen tot leven. Met de 3D visualisaties krijg je een goed beeld van de verschillende ruimtes en hoeken. Je kunt op deze manier zien hoe het nieuwe interieur en de bestaande ruimte een geheel zijn geworden en elkaar hierin versterken. 

​Na ongeveer 4 tot 5 weken is er een tweede presentatie moment, waarbij we ook nog meer gaan kijken naar het meubilair, de verlichting en materialen. De opties hiervan verwerk ik in de 3D-visuals waardoor je een goed beeld krijgt van de verschillen en wat het doet met de ruimte. Hier maken we vervolgens samen een keuze uit. 

Logo Studio SIILK [Hersteld].png

FASE 3 DEFINITIEF ONTWERP

Na de presentatie van het voorlopige ontwerp, volgt er een laatste aanpassingsronde en kan ik starten met de uitwerking van alle interieuronderdelen. In het definitieve ontwerp worden alle details uitgedacht en uitgewerkt. Denk aan een lichtplan, 2D-tekeningen van de maatwerk onderdelen, een vloerenplan en een tekening voor de wandafwerkingen. Op deze manier weten de aannemers, installateurs etc. precies wat er moet gebeuren. 

 

Daarnaast verwerk ik de 3D-visualisaties naar fotorealistische beelden (Artist Impressions) waardoor je het uiteindelijke resultaat heel duidelijk kunt zien. 

​Zodra alle tekeningen gereed zijn, start ik met het aanvragen van offertes bij diverse partners uit mijn netwerk. Ook maak ik een volledig overzicht met alle prijzen van de benodigde diensten en items, met eventuele alternatieven. Via mijn netwerk is het daarnaast mogelijk om kortingen te krijgen tussen de 5 en 20% op bijvoorbeeld meubilair, wandafwerking en verlichting.

​De uitwerking van het definitieve ontwerp zal ongeveer 3 tot 4 weken duren en na de presentatie ontvang je uiteraard weer een boekwerk en alle tekeningen.

Enscape_2023-10-26_20-58-38.jpg

MAAK HET COMPLEET

Naast de basis die hierboven staat is het mogelijk om extra mogelijkheden hier aan toe te voegen. Deze aanvullende onderdelen kunnen apart worden toegevoegd om zo het perfecte pakket samen te stellen passend bij jouw wensen en project. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Logo Studio SIILK [Hersteld].png

BRANDING & HUISSTIJL

Naast een interieurontwerp is het ook mogelijk om een huisstijl voor jouw bedrijf of organisatie door mij te laten ontwerpen. Op deze manier zijn jouw interieur en de uitstraling van je bedrijf één geheel. Hoe zonde zou het zijn als je interieur straks helemaal compleet en perfect is, maar je huisstijl niet veel mogelijkheden biedt en niet dezelfde wow-factor heeft. 

 

Daarnaast kan ik de huisstijl verwerken in het interieur. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld patronen, kleuren, materialen. Dit geeft nog een extra dimensie aan jouw interieur en bedrijf. En hoe gaaf is het wanneer je menukaart er helemaal bij past, posters, wegbewijzering en ander drukwerk. 

Heb je net een nieuwe huisstijl laten ontwerpen of werk je al samen met een grafisch ontwerper? Hiermee kan ik ook samenwerken om zo een perfect geheel te kunnen vormen.

Logo Studio SIILK [Hersteld].png

360 GRADEN & VR-BRIL

Dit is een extra optie en manier om jouw nieuwe interieur nóg beter te kunnen zien. Kijk rond in het ontwerp doormiddel van een 360 beeld op de iPad (ook te bekijken via jouw eigen telefoon) of met een VR-bril. 

Op deze manier beleef je de ruimte nog beter en heb je een idee hoe het is om letterlijk in je ruimte te staan en de transformatie te ervaren!

Wil je een voorbeeld zien van een 360 graden beeld op jouw eigen telefoon? klik dan hier.

Of scan de QR-code hiernaast. 

Scherm­afbeelding 2024-03-14 om 23.53.15.png

INTERIEURTRANSFORMATIE?

bottom of page