top of page
2018_05_19_BIN_1_synagoge_2_FC_V_web_48dcc19829-4_edited.jpg

VAN SYNAGOGE
NAAR KUNSTHAL

Herbestemmingsproject Grote Synagoge Deventer naar Kunsthal

Project: Kunsthal Deventer (Herbestemming Synagoge)

Plaats: Deventer

Oppervlakte: 450 m2

Jaar: 2023

Schetsen en Beeld: Studio SIILK

SITUATIE VÓÓR

ANALYSE & KENMERKEN ONDERZOEK SYNAGOGE (DEVENTER)

Om een goed en passend interieurontwerp te kunnen maken in de Synagoge, was het van belang dat ik onderzoek deed naar onder andere het geloof; de indeling van het gebouw; de bouwstijl en de karakteristieke elementen. 

Toen ik begon met interieur ontwerp kwam ik er bijvoorbeeld achter dat een synagoge vaak elementen in groepen van 12 heeft. Denk aan de ramen, kolommen etc. Dit heb ik ook doorgevoerd in de nieuwe vormgeving zodat het een geheel wordt. Daarnaast moest de inrichting erg flexibel en praktisch zijn want er worden danslessen gegeven, kunstexposities, workshops enzovoort. Hiernaast is een analyse te zien, hieronder de huisstijl en de schetsontwerpen voor de inrichting.

Scherm­afbeelding 2024-03-12 om 20.37.15.png
Schermafbeelding 2022-10-22 om 15.27.38.png

ANALYSE & KENMERKEN ONDERZOEK NAAR HUISSTIJL

Voordat ik met het interieurontwerp begon heb ik een huisstijl ontworpen die aansluit bij het gebouw, maar ook bij de uitstraling van de kunsthal als organisatie. De opvallende rode en blauwe elementen van het gebouw zijn de basis geworden. Kenmerkend voor het gebouw is de rode grote deur, deze is abstract verwerkt als sublogo. Het geheel is uiteindelijk speels maar ook strak.

De huisstijl wordt doorgevoerd in het interieur, maar kan ook gebruikt worden voor Social Media, drukwerk zoals posters.

TRANSFORMATIE NAAR (SCHETSONTWERP)

SU Kunsthal Deventer92_edited_edited_edited.jpg
Review balk website blauwdruk Studio SIILK.jpg

"Studio SIILK heeft de essentie van de organisatie weten te vangen in een huisstijl en interieurontwerp."

"Studio Siilk heeft de essentie van de organisatie (Kunsthal in Synagoge) weten te vangen in een huisstijl en interieurontwerp. De persoonlijke aanpak op locatie was erg prettig. De vertaalslag naar een huisstijl voor Kunsthal Deventer is gedaan op basis van fysieke kleuren, vormen en de sfeer die het gebouw uitstraalt. Naast het uitdragen van technische skills is Silke expert in het aandragen van geschikte materialen en de beste prijs-kwaliteit. Ze denkt oprecht met je mee en heeft altijd een professionele houding.''

PROJECTVOORBEELDEN

Project in samenwerking met:

bottom of page