top of page
Beeld 4 woonkamer.JPEG

HOSPICE HARTENAASJE
HERBESTEMMINGSPROJECT

Herbestemming van een oude oliefabriek naar een hospice

Project: Hospice Hartenaasje

Plaats: Deventer

Oppervlakte: 450 m2

Jaar: 2020 tijdens studie

Renders: Studio SIILK

SITUATIE VÓÓR

ONDERZOEK GEBOUW, OMGEVING, GEBRUIKER & HOSPICE

Tomorrow's hospice is more than a building, it's a service for life. Tijdens mijn studie heb ik gekozen om een hospice te ontwerpen in het pand dat mijn andere studiegenoten ook kregen om in te richten. Dit gaf mij zo'n goed gevoel om iets 'moois' voor mensen te ontwerpen, maar om ook al het onderzoek er om heen te doen. 

Uiteindelijk heb ik een ontwerp gemaakt voor het interieur, dat past bij de wensen en behoeften van deze specifieke doelgroep. Daarnaast heb ik het omliggende terrein zo ontworpen, dat het zowel vanuit het gebouw als vanuit dat terrein gezien een rustgevend en aantrekkelijk geheel is. Daarbij wordt niet alleen zichtbaar en voelbaar verbinding gelegd met de natuur en de geschiedenis van deze plek, maar ook die met de stad Deventer. 

Rechts is een klein deel van het onderzoek te zien dat ik heb gedaan. Om het volledige project te bekijken en lezen, kan hier de pdf gedownload worden.

TRANSFORMATIE NAAR

nieuwe achter.JPEG
Review balk website blauwdruk Studio SIILK.jpg

"Logische opbouw, heldere plancommunicatie, sfeervolle beelden. Uitermate compleet en zeer overtuigend."

"Voor het overige is dit zo een beetje het meest complete ontwerp dat ik de afgelopen jaren van een derdejaars student heb mogen zien. Uitermate professioneel op alle aspecten. Compliment! Van functionele invulling tot reflecterend-evaluerende houding een 'rond verhaal'. Ook hier laat je zien hoe om te gaan met programmatische referenties om tot goed onderbouwde keuzes te komen. Het draait dus niet alleen om de esthetiek maar vooral ook om de leermomenten

vanuit vergelijkbare projecten. En dat is precies de bedoeling. Logische opbouw, heldere plancommunicatie, sfeervolle beelden. Uitermate compleet en zeer overtuigend."

PROJECTVOORBEELDEN

Project in samenwerking met:

insert-logo-500x375_edited.jpg
Herso-logo-def_website_edited.png
forbo-min.png
Graypants-logo.jpg
bottom of page